MER OM OSS

Klicka här så kan du läsa mer om 8-fjordar 

Kan arbetet i 8-fjordar klassas som ekosystembaserad fiskeförvaltning? (SLU, 2015)


Information om hur 8+fjordar hanterar personuppgifter i samband med hummerfiskedagböckerna

8+fjordar samlar in personuppgifter i form av namn och kontaktuppgifter som till exempel e-postadress och telefonnummer från dig som vill vara med och rapportera till hummerfiskedagboken. Syftet är att kunna kontakta dig när vi behöver hjälp med att samla in information till hummerfiskedagboken. Vi sparar bara dina uppgifter så länge de fyller en funktion, det vill säga så länge du vill vara med och rapportera dina fångster och bifångster.

Fiskedagboken skickar vi vidare till Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) som kommer att använda resultatet från fångsterna i sin forskning om fisk- och hummerbestånd i fjordområdet. Här kan du läsa mer om hur SLU hanterar personuppgifter

 

 

8+fjordar är 2018 års vinnare av det nationella vattenmiljöpriset "Sjöstjärnan"

"8+fjordar har under flera år arbetat systematiskt med åtgärder för att reaturera och förbättra vattenmiljön i fjordarna runt Orust och Tjörn. Parallellt har man också varit med och stöttat utvecklingen av verksamheter som turism och vattenbruk. Man har arbetat långsiktigt och målmedvetet i dialog med kommuner, fiskets representanter, markägare och andra lokala aktörer. Genom sitt arbete har man visat att miljön i fjordarna kan förbättras samtidigt som det skapas förutsättning för utveckling av lokala verksamheter, ett gott exempel på hållbar utveckling och dess tre dimensioner omfattande miljö, ekonomi och social utveckling."

Läs mer om priset här

 

8+fjordar är stolta över att ha fått utmärkelsen  "Årets Havsfiskare" 2015 av Göteborgs Havsfiskeklubb

"Årets utmärkelse tilldelas projektet 8+fjordar, Stenungsund. Detta lyckade projekt som startade som ett samarbete mellan fem bohuslänska kommuner, Sportfiskarna och Naturskyddsföreningen, har bland mycket annat möjliggjort återetablering och skydd av arter inom projektets geografiska område, inte minst när det gäller den utveckling av piggvarsfiske i Bohuslän som sportfiskare kunnat uppleva de senaste åren.”

Stort tack till alla er som på många sätt hjälper och stöder i vårt arbete! 

Läs mer om priset och den fina motiveringen här

 

Välkommen att besöka  kontoret:

Miljöavdelningen, Stenungsunds kommunhus.

Lättast når du oss via e-post eller telefon, se nedan.

Vi hörs och ses!